Ieskats Institūta jaunajā 2024. gada otrā pusgada pasākumu programmā

2024. gada 1. maijs

Tikko mūsu mājaslapas sadaļā kursi esam publicējuši Integrālās izglītības institūta jauno programmu, kas ietver pasākumus no 2024. gada jūlija līdz 2025. gada februārim.  

Programmā esam iekļāvuši gan jau pieprasītus, gan pilnīgi jaunus kursus, kas veltīti dzīves aktuālajām tēmām, cilvēka vispusīgas izaugsmes jautājumiem un konkrētu prakšu apgūšanai.  

 

Garīgo prakšu centrs Stacija

Vienas dienas Institūta kursi notiks Rīgā, viesnīcas Islande konferenču centrā, bet pārējie – garīgo prakšu centrā Stacija, kas atrodas Ventspils novada Lūžņas ciemā.

Stacijā ir pieejamas, iespējams, mūsdienīgākās un ērtākās telpas retrītu un semināru rīkošanai Latvijā. Dalībnieki nakšņo vienvietīgās istabās ar visām ērtībām, viņu rīcībā ir plaša meditācijas telpa, mūsdienīgi aprīkota auditorija lekcijām, bibliotēka un restorāns, kurā baudīt garšīgas veģetāras maltītes. Īpašu atmosfēru rada ne tikai Stacijas novietojums pirmatnīga Ziemeļkurzemes meža ielokā 300 m attālumā no Baltijas jūras, bet arī garīgo prakšu centra sevišķā gaisotne, kas iedvesmo un motivē darbam ar sevi.

Semināru un retrītu tēmas

Mazliet detalizētāk ielūkosimies programmas saturā.

Meditācija

Meditācija ir viena no svarīgākajām garīgo izaugsmi veicinošajām pamatprasmēm, tāpēc tai Institūta programmā pievērsta īpaša uzmanība. Kā parasti, Juris Rubenis, Inga Rubene un Indulis Paičs vadīs vairākus 3 un 5 dienas garus meditācijas retrītus, kas paredzēti gan iesācējiem, gan cilvēkiem ar meditācijas pieredzi. Jau trešo gadu pēc kārtas novembrī 7 dienu zen meditācijas sešinu (ļoti intensīvu retrītu) vadīs zenskolotājs Jirgens Lembke no Šveices.

Četras prasmes dzīvei un darbam

Četru semināru kurss vadītājiem Četras prasmes dzīvei un darbam ir viens no visaugstāk novērtētajiem Institūta pasākumiem. Balstoties uz aizvadīto kursu vadīšanas pieredzi, tā vadītāji – Indulis Paičs, Juris Rubenis un Nellija Ločmele – ir kursu būtiski padziļinājuši un pilnveidojuši.

Atjaunotais un paplašinātais kurss Četras prasmes dzīvei un darbam sāksies septembrī. Pievēršam uzmanību divām izmaiņām – katrs seminārs turpmāk būs trīs dienas garš un notiks garīgo prakšu centrā Stacija Lūžņā. Fiziska izkāpšana no pierastās vides un intensīvā ikdienas pienākumu rata, kā zināms, palīdz dziļāk un atvērtāk iekļauties semināra norisē un uztvert apgūstamās tēmas.

Plašāk: https://www.iii3.lv/blogi , https://www.iii3.lv/blogi 

Darbsemināri cilvēka izaugsmei un jaunu prakšu apgūšanai

Oktobrī atkārtoti plānots ļoti pieprasītais darbseminārs Darbs ar sapņiem, aktīvā iztēle un cilvēka izaugsmes ceļš. To vadīs Juris Rubenis un Georgs Rubenis.

Kursus sievietēm septembrī un oktobrī piedāvās Inga Rubene. Viņa arī vadīs 3 dienas ilgu intensīvu meditācijas retrītu decembrī par tēmu Viduslaiku mistiķu dārgumi un mana dzīve. Šajā retrītā lekcijās tiks aplūkots Hildegardes no Bingenes un Julianas no Noričas garīgais mantojums. 2025.gada janvārī plānots darbseminārs, kas veltīts aktuālajai attiecību tēmai: Viņa un viņš. Mīlestība un attiecības sievietes un vīrieša skatījumā. To vadīs Inga un Juris Rubeņi.

Klusuma nedēļas

Jaunajā programmā īpaši vēlamies uzsvērt iespēju piedalīties klusuma nedēļās Lūžņā. 

Klusuma nedēļa palīdz atjaunot spēkus ikvienam, bet jo īpaši cilvēkiem, kuru dzīve rit intensīvā spriedzē. Katrs klusuma nedēļas dalībnieks var šo laiku pavadīt paša izvēlētā veidā.

Klusuma nedēļu iespējams veltīt pārdomām, lēnām pastaigām dabā vai labas grāmatas lasīšanai Klusuma nama bibliotēkā, piedaloties (vai nepiedaloties) piedāvātajās meditācijās atbilstoši savai iekšējai sajūtai. Vienīgais stingrais noteikums, kas jāievēro visiem klusuma nedēļas dalībniekiem, ir klusums.

Plašāk: https://www.iii3.lv/blogi 

Pasākumi uzņēmumu un organizāciju komandām vai vadības grupām

Mūsdienu vadībzinātnes aizvien vairāk uzsver psiholoģiskās noturības (resilience) un labbūtības (wellbeing) faktoru nozīmi, kas nodrošina uzņēmumu produktīvu darbu, vienlaikus novēršot darbinieku izdegšanu un savstarpējos konfliktus. Institūts piedāvā īpašu iespēju uzņēmumu komandām vai vadības grupām (līdz 29 personām) piedalīties jēgpilnos un rosinošos  Dr. Jura Rubeņa un Induļa Paiča vadītos semināros garīgo prakšu centrā Stacija. Semināru tēmas var tikt īpaši pielāgotas uzņēmuma būtiskāko izaicinājumu risināšanai.
Priecājamies, ka aizvien vairāk uzņēmumu izvēlas Institūta kursus savu vadības komandu izaugsmes un saliedētības veicināšanai. 

Ja vēlaties uzzināt vairāk par mūsu piedāvājumu, lūdzu, ieskatieties programma/uznemumiem

Pasniedzēji

Līdzās mūsu pastāvīgajiem pasniedzējiem – Jurim Rubenim, Ingai Rubenei un Indulim Paičam – vairākus seminārus un retrītus vadīs viespasniedzēji Nellija Ločmele ,  Georgs Rubenis un Jirgens Lembke.

Kompaktās semināru dalībnieku grupas un pieteikšanās gaidītāju rindā

Atbilstoši Institūta filozofijai mēs neveidojam lielas semināru dalībnieku grupas. Tas nepieciešams, lai varētu nodrošināt pietiekamu personiskumu un atbilstošu pasākumu kvalitāti. Tāpēc atvainojamies, ka dažos semināros vietas tiek rezervētas ļoti ātri. Tomēr, ja redzat uzrakstu “brīvu vietu nav”, iedrošinām reģistrēties gaidītāju rindā, jo nereti dažas nedēļas pirms konkrētā semināra dalībnieku sarakstos mēdz notikt izmaiņas.

Atgādinām, ka dalību ikvienā seminārā varat uzdāvināt arī kādam citam. Tādā gadījumā mūsu biroja vadītāja noformēs un nosūtīs Jums dāvanu karti ar informāciju par konkrēto semināru.

Sadarbība ar Rīgas Stradiņa universitāti

2022.gadā Integrālās izglītības institūts uzsāka sadarbību ar Rīgas Stradiņa universitāti, lai kopīgi attīstītu un sekmētu starpdisciplināru pētniecību sabiedrības veselības veicināšanas un sociālo zinātņu jomā. Šīs sadarbības ietvaros tika organizēta 18 mēnešus ilga starpdisciplināra, eksperimentāla profesionālās pilnveides izglītības un pētniecības programma programma Garīgā prakse, pieredze, transformācija izpētes un konsultēšanas procesā. Integrālā pieeja. Tā ir pirmā šāda veida sadarbības programma Latvijā, kurā garīguma fenomenu kopīgi aplūko teologi, psihologi, psihiatri, tiesību eksperti un garīgo prakšu skolotāji.

Meklēt jaunus veidus, kā uztvert un pielietot garīgumu un garīgās prakses mūsdienu dzīvē, paraudzīties uz tām no gan no akadēmiskās pētniecības, gan pašas praktizēšanas perspektīvas, Institūta izpratnē ir ļoti svarīgi.

Bila Plotkina dibinātā Animas Valley Institute retrīti

Savukārt saite www.stacija.lv sniegs jums iespēju ieskatīties garīgo prakšu centra Stacija 2024. gada vasaras pasākumu programmā.  

Īpaši vēršam uzmanību uz izcilajiem un interesantajiem ekopsihologa Bila Plotkina dibinātā Animas Valley Institute skolotāju/gidu vadītajiem dabas retrītiem, kas jau vairākus gadus vasarās notiek Lūžņā. Minētie pasākumi notiks angļu valodā.

Savukārt Animas Valley Institute gidu apmācības programmas dalībnieks Georgs Rubenis piedāvās divus pasākumus latviešu valodā.

Stacijas mājaslapā vēl ir iespēja pieteikties uz Vīriešu iniciācijas rituālu 2024. gada 14.–18. augustā, kuru jau otro reizi Latvijā organizē Ričarda Rora izveidotā organizācija Illuman.

Sarunu cikls “Starp divām bezgalībām”

I3 kluba biedri aicināti piedalīties Jura Rubeņa tiešsaistes lekcijās, kas reizi mēnesī tiek piedāvātas Institūta Zoom platformā sarunu cikla “Starp divām bezgalībām” ietvaros. I3 kluba biedriem visi lekciju ieraksti ir pieejami arī pēc tiešsaistes pasākumiem; ierakstus meklējiet Institūta mājaslapas sadaļā I3 klubs.

Atgādinām, ka ikviens interesents var iestāties I3 klubā, piesakoties šeit.

Priecāsimies atbildēt uz jūsu jautājumiem:   Lūdzu, ieslēdziet Javascriptu, lai redzētu e-pasta adresi!